Текстът е последната задача - преразказ на неизучаван художествен текст - от

...
Текстът е последната задача - преразказ на неизучаван художествен текст - от
Коментари Харесай

Ева, която расте и се смалява на Иванка Могилска е разказът, който се падна на седмокласниците


Текстът е последната задача - преразказ на неизучаван живописен текст - от изпитния вид 2, който бе изтеглен в Министерството на образованието и науката (МОН) в наличието на основния секретар на МОН Албена Михайлова и на Евгения Костадинова - шеф на дирекцията " Съдържание на предучилищното и учебното обучение ". 62 877 седмокласници се явиха на изпита, който стартира в 9 часа и продължава 150 минути.

Тестът се състои от 26 задания. От тях 18 въпроса са затворени и включват избор от четири благоприятни условия за отговор. Има шест задания с къс свободен отговор и една с уголемен свободен отговор. Последната задача е преразказът.

42-годишната Иванка Могилска е приключила постановка за трагичен спектакъл в НАТФИЗ, а по-късно и " Връзки с обществеността " в СУ. През 2004 година е издадена първата й стихосбирка " ДНК ". С третата си книга - стихосбирката " Иначе казано ", Могилска печели националната литературна премия " Владимир Башев " през 2012 година

" Направили сме всичко допустимо организацията на изпитите да тече гладко и това не е първата година, в която организираме такива изпити. Системата има опит, всички си знаят отговорностите и не чакаме да има някакви проблеми, уповавам се да няма. Децата да са спокойни и да им харесва това, което пишат и да показват най-хубавото от себе си ", каза пред журналисти Евгения Костадинова.

Резултатът от националното външно оценяване в седми клас се употребява като балообразуващ детайл при приема на възпитаници в осми клас. Според измененията в Наредбата за организация на дейностите в учебното обучение от тази година учениците подреждат желанията си и в четвърти стадий на класиране за банкет след седми клас.

С резултата от националното външно оценяване десетокласниците от обединените учебни заведения аплайват за местата от спомагателния план-прием за продължение на образованието си във втория гимназиален стадий. Максималният брой точки на всеки от изпитите е 100, а резултатите ще бъдат оповестени до 28 юни.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР